Puzzle and Dragons 戰友系統及資訊網

查看: 14173|回復: 531

[寵物分析] 再世關公?紅帽子--紅奧丁分析

慵懶
    9 小時前
  • 簽到天數: 417 天

今日本站出左紅奧丁既data之後
    我真係嚇到呆左....................

果然係再世關公.....type,三圍,覺醒技能都非常霸氣...........
    (如欲想同小弟一齊研究作為隊長既前途同中間可以有咩配置,請先觀看本帖第二部份,有關紅奧作為隊友的分析再作回覆)

先由開始講下

屬性:

類型:神

覺醒技能:無

Cost:30

三圍(以最大等級情況下)

血:2306 攻擊:1513 回復:58

比我既第一個感覺係,d血就算系未進化形態下都有咁多......

進左之後咪唔得了=,=......

攻擊力都偏高!

不過回復就可憐左d(理解到,屬性寵物嘛)

主動技能非常獨特:

對敵方全體造成自身攻擊力×50倍的暗屬性傷害,並使敵方全體中毒,每回合損失相當於使用技能之寵物自身攻擊力1000%的HP

系未進化既情況下,呢招技能可以對單體造成75650暗屬性傷害,並令全體怪物每回合損失15130點HP

比稱為萬毒之王既既毒更加高傷害........我最期待的畫面出現了!

技能初始冷卻:20回合 技能最大等級後冷卻:15回合

(新手可以無視)

總括而言,我對佢既第一感覺係:進左之後係咪神+惡魔type呢

希望係啦

小弟研究緊佢適唔適合做起手寵物

之後我發現佢既隊長技能.....

神類寵物攻擊力2.5倍

好了我收番上面果句野.......

(呀.....不過有放毒既主動技能,可以幫助新手,仲要毒得咁勁.....)

用黎打高防素材(面具/雙波波)一流(?)

對於新手黎講,佢既Cost唔單只過高(30 cost)
    而且比佢低cost既寵仲有好多,實用性亦都比佢好(如25 cost既)
    仲有,佢既隊長技能嚴重阻礙左新手既發展

不過我覺得如果一抽係既話,而之後果2-4抽又抽到佢既話
    你個帳號就可以玩落去了

又或者舉個例,新手龍係既情況下
    1抽係
    我覺得都仲有考慮起手既空間

新手組隊方針:

++++(呢十日會開7-11地下城,可以打到佢/番黎)

分析:係新手龍,可以令屬寵物攻擊力變為2倍

有超勁既毒技能,三圍系血量同攻擊上對新手而言都好出眾

可以延遲敵人攻擊3回合,非常有用既保命技能

--->,協助成隊野輸出甚至爆發,主動技能提升等級至最大後5回合就可以開一次技能(可以食用提升佢既技能等級),佢既血量對新手而言非常出眾,不過要養到佢爆lv並唔容易

三圍分佈大致良好,777血,777攻,77回(好了唔好用同佢比)
    如果新手未能系指定時間取得佢既話都唔洗擔心,可以用代左佢個隊員位

隊友配搭

/

屬寵物攻擊力同回復力變為2倍

+=屬寵物攻擊力變為4倍,回復力變為2倍

非常實用既隊伍組合,可以幫新手破唔小關,成隊回復力穩定,亦都有唔錯既輸出力

/

屬寵物血量及攻擊力變為2倍

+=屬寵物血量變為2倍,攻擊力4倍

比上面果隊稍為暴力,可以將屬珠變為,可以進行一次爆發
    血量變為2倍亦都可以熬多幾隻怪既攻擊,不過注意一旦比怪打到血量得番一半果陣自己就要小心d,因為好難可以回番上去

較為唔平民(姐係用過錢買魔法石/d寵較多為新手難以取得)

+++++

組隊思路較為成熟,屬寵物血量變為2倍,攻擊變為4倍(進化後更好)

既存在令到整體傷害更上一層樓(可以將--->,每粒可以令火屬傷害上升6%)

使用下列素材

++++

可進化成

黎啦!!!!神+惡魔type!!!!

!

..................

類型:神+攻擊

屬性:/

Cost:50
    主動技能:同上,不變

隊長技能:屬和神系寵物攻擊力變為2.5倍

覺醒技能:

1.Skill booster(進場時,技能冷卻-1回合)

2.火屬性強化(消除一列6粒時,火屬性攻擊力上升10%)

3.火屬性強化

4.Skill booster

5.火屬性強化

6.Skill booster

(極為暴力)

三圍(以最大等級情況下)

血:4059 攻擊:2043 回復:154

呢個時候好多人會用同佢比,話佢又低回,血又唔夠佢高,有咩咁吸引

但攻擊力上佢真係比好多寵物優勝!

作為一隻攻擊type既寵物,有2千攻係偏高,優

血量有4千,優

回復,隻隻攻擊寵都係咁架啦......

作為神既佢

似乎就無咁比人睇好啦(我諗都係出於葡萄多過真心狠評.....)

咁講啦.....雖然唔係+惡魔type我有小小sad左,不過有攻擊type都唔比惡魔type差

山本擺到明就設計火奧比攻擊隊....三個skill booster

所以小弟先自high一番,組下一隊火攻擊隊!

++++

擺到明成隊係用黎睇多過用黎打副本......一定係咁...

++++

離唔開波利王....

(事實証明我係唔適合玩攻擊隊,完)

無必要放落任何一隊度,因為你點都要連6粒火珠開覺醒技先會大力....

可惜無其他可取既隊長......隊員都可以改一改唔要攻擊type改要火龍女之類有多d skill booster既寵協助爆發

所以....

++++

(隊野唔係我諗出黎,不過我覺得爆發力上幾可取,至於係邊個諗就唔講啦....開人名好缺德架嘛)

暫時研究發現火攻擊隊未有良好既隊長,根本唔足以組成一隊優秀既火攻擊隊

最期待當然係埃及神既究極進化!

+++++

我朋友諗出黎既隊伍,下面將會講到呢一隊既配置起左咩既作用

算啦繼續

唔好諗攻擊隊住

諗下火隊?

三個火屬性強化,非常有用

優秀既火隊隊員!

++//+++

大花火+技+//點燈技再加既3個火屬性強化

就算過後無天降combo都有好高既傷害加成,唔好忘記仲有可以爭取多3回合時間比你輸出

再開多野真係乜都死啦......(仲有個技兩回合架嘛)

整多1-2列既6粒火珠即可!

+++++

經研究後發現唔需要落點燈技,242火隊都有唔差既火力,由於既逆天覺醒技能帶比隊伍強力既支援

所以點燈寵物可以換做以求隊伍更加穩定

至於爆發上呢隊都唔會差,如上

但經過同朋友既一番激烈討論後......都未係最適合入242火隊

+++++

技藝女神系爆血下可以令屬寵物攻擊力提升為3.5倍

又一隊火力旺盛既隊伍

為左令成隊既整體功能可以發揮到出黎,所以用較為高回既火屬性寵物幫助番頂番高個回復係上策

不過我呢隊一定唔會係最好,歡迎大家提供意見

嘗試將佢放入

+++++

火力上的確唔錯,但問題在於會唔會卡珠既問題,呢個問題可謂純色隊面對最頭痕既問題

成隊有5個Skill booster,7個火屬性強化,20%/40%跌,,其實個位放/會更好/或者個位換佢地都OK既

但宜家係作為系火系英雄神上既新開發組合嘗試,所以放都不失為一個好選擇

+++++

全隊中間既隊員都有暗副屬性,會唔會令到傷害可以更上一屠樓呢?

覺醒技能方面,有8個Skill booster,6個火屬性強化

入場轉多回合珠即可開(如爆技)

可以話系儲技上壓力唔大

你地:點解無既........

+++++

+++++

係咁既,因為既技能係"1回合內,所有敵人防禦力變為0",本身就係用黎應付高防禦既敵人

咁如果又放多隻落去是但一隻既技能就會報廢

宜家通常係用黎應付高防既BOSS多,不過宜家都無乜人再用佢黎做隊長LU

因為既隊長技能同佢一樣.....(咁技能上就緊兩個都系火隊有小小雞肋.....)

所以....等出左究極進化加TYPE就應該有出頭天(唔好同我講會轉做火光+隊長技能同一樣......)

總括而言

紅奧用途仍有待高手發掘

火攻擊隊暫時無良好既隊長配合所以組唔到一隊優秀既火攻擊隊,我決定暫時放棄火攻擊隊呢個方向

佢回復過低既問題令到佢放入火隊有可能會拖累隊伍,但覺醒技能比好多火屬寵物優秀係佢放入火隊既可取之處

作為隊長可能有一定潛力,我上面果隊隊伍有可觀既爆發力,但難以搵到戰友協助(當然我都仲未真正對上面果隊野做過測試)

應該要等到日後山本開發火攻擊隊佢先有較高既曝光率

系呢度我想講多一樣野
    有好多玩家係咁拎比較

其實我覺得無必要囉

大家都各有長短

優勢在於:回復力比好,有2個防毒覺醒技能;隊長技能係比更為實用屬性傷害減少55%,可以有助自己更易應付雙屬王怪;屬性兩者唔同;類型上有惡魔TYPE,佢仍然係惡魔TYPE中最毒既寵物;而我認為最重要既,當然就係山本送比玩家既小禮物,有既出現,終於唔使自食升技,亦都令到好多海皇神持有者可以15回合就用一次個技

回復低係令人最頭痛既,覺醒技的確有用但放佢入隊又會完全拖低回復力,除非以大量加值補救;作為火屬性既毒寵物黎講,佢既存在擺明就係同爭風頭.....(雖然無乜人會用,但係佢招技能既特點:可以將破防技能帶到下一關,仍然有佢可取既價值),照理火隊開到吐痰技之前就應該已經要開到招大花火,後期既火隊如果想暴力化,一定要將既技能升滿囉!所以佢招吐痰技系火隊可以話係作用唔大,就算係高防都好,我相信以火隊咁高既輸出力就連5000防或以上都可以輕易車爆,當然有破到0防就更好;另外最重要既一點就係呢招全體吐痰都唔知要幾耐時間官方先會出為佢升技既小怪,三個月內出佢既升技寵絕對唔會係Gungho既作風.....;同埋最重要係唔好忘記紅奧丁係限定神,只會系神up出現,姐係表示佢會好難先抽得到番黎

所以,玩家無需要過份憂慮同擔心自己隻海皇神,唔好話,就算係玩家都唔應該有太大憂慮囉!每隻寵物都有佢獨特既用處!

今次個寵物分析寫得唔太好

一黎我無玩過火攻擊隊

二黎我又未睇到有咩值得參考既火奧丁分析....

所以如有任何錯誤請盡早通知小弟!!!!

評分

查看全部評分

慵懶
    9 小時前

適合作為隊長嗎?
    基本上我將組隊方成兩個思路,一邊係高火力技能配合爆發向(形似純色隊玩法),一邊係全隊都係轉珠寵物輕輕一轉即可以將場上雜魚都拎去BBQ(形似英雄神玩法)

高火力技能配合爆發向:

+++///+///+

隊伍資料:+++++

http://tinyurl.com/lalb9em

短評:947回復力.....恐怕要將技升爆先得,但咁樣既一隊真係有好完美既爆發力

不過一卡珠就係咁先......

http://tinyurl.com/kr7enhw

短評:無左力水總會有一定相差,不過回復力比上面果隊多成八百(1784),算係可以解決回復力過低既問題

為左令呢隊實用性再增加,我會將換做/(唔要/,太低回復啦)

令到成隊爆發力更上一層樓,可以一回合爆死隻BOSS

http://tinyurl.com/kd69r3u

短評:同上面果隊差唔多,只係換左做,覺醒技能上小左個20%跌但多左招Skill booster同火屬性強化,係可取既交易,但要升爆,只可以講一句:努力吧兄弟們!

可換/,數據唔會差太遠,不過總火攻擊力會高左

http://tinyurl.com/l7kycpm

短評:開始變得重課金向,絕對係優秀既組合,技能應該要升爆等先足以應付整隊儲技問題

成隊有10個Skill booster,其實儲技方面既問題都唔需要太驚

回復力上只有1263,卡珠方便既問題需多加留意,不過有爆技既就唔使咁驚了

http://tinyurl.com/qzs83yo

短評:估唔到放入又有唔錯既效果,數據雖然同上面既差唔多但輸出值比上面果兩隊更上一層樓,佢招--->可以配合埋做爆發.....超爽.........但實用性上...

應該唔使換做,自己已經有60%跌落

組隊思路

成隊有3+3+2+[1]/[2]([1]如落//)([2]如落)=8-10個火屬性強化覺醒技能,3+3+1+[1]/[2]([1]如落/)([2]如落)=個Skill booster,儲技上已經唔成問題

然後,講到爆發力上,呢隊有既強力轉珠技能,/既快速轉珠技能(用佢地是但一隻既話既話配)

OR

有埋既全版轉雙色技能,可配合隊內多個火屬性強化覺醒技能

OR

既覺醒技能同埋將--->配合輸出

OR

--->(會被轉走,放心)技能提升傷害力(用佢既話配,因為呢隊有埋呢隻就咁岩就係全部攻擊type)

仲有8/9個火屬性強化

去到BOSS層可以黎一個大爆發(配),如果情況許可(或者係上面提到既隊員組合問題都係考慮放唔放佢既因素)既話換做有推高回復同爭取多幾回合攻擊作用既都OK,當然用就較為激進小小

/招點燈技能都唔可以忽視,可以一瞬間將火屬攻擊力再度提高約30-100%!

而呢隊最大問題唔在於咩平民唔平民既問題上,而係搵隊友既問題........(苦笑

有人會問點解唔落

一黎佢唔係攻擊TYPE

二黎佢回復唔高

三黎佢覺醒技能唔可取(黑超,黑超,20%跌落)

四黎佢招大花火最短冷卻都要17回合,上面果幾隊野係唔等得,頂多儲到去升過技就係極限(呢隊回復上出現好大問題....)

五黎d轉痴埋一舊既時候,火屬性強化覺醒技能都係計一次加成,係唔抵過分開2-3排火珠咁消

玩得呢隊既玩家,技術同經驗上都應該會有一定程度,所以排珠呢d野.....難唔到你地既

形似火英雄神組法,6.25火純色隊:

呢隊唔太依賴覺醒技能,反而依賴寵物既轉珠技能,靠場上既一堆橫掃千軍

+++/++

隊伍資料:http://tinyurl.com/kykvjkt(用)

http://tinyurl.com/o2pmah8(用)

有人會問,點解唔放上頭

其實係因為呢一隊同+最大分別就在於呢隊清掃小怪既能力比雙火英雄神強

而且有兩邊更無需要懼怕火力問題(6個火屬強化....唔流架)

組隊思路:

依舊做爆發用

--->,--->極形似技但覺醒技能同三圍上佢較為暴力,--->更有助爆發

有一個火屬性強化技能,最好唔好換做因為佢d覺醒技能無咁好用,其實呢個位換做更好

有兩個火屬性強化覺醒技能,超實用,招主動技能亦都十分暴力

回復力上,呢隊的確係有d差,不過唔成問題

呢隊有勁多個skill booster(全部寵物爆覺醒技既話有10-11個Skill booster[視乎你放])幫手儲技,所以跟本唔需要擔心儲既問題!

回復力?都係怕死姐=.=呢隊有3-4個快速冷卻完成既轉珠技!

剷到入boss開技,排好珠就可以秒殺隻王爽死!!!(留名睇人用雙火奧輾過木宙......FF中.......)

相比起上面果隊,呢隊既力度差左小小,不過亦相對上比較安全

明日香出現究進形態,隊長技能為攻擊type寵物變為攻擊力2.5倍,血2倍

試下用佢作為隊長組隊吧?(4倍血,6.25倍攻)

+++++

隊伍資料

組隊思路:

應該可以成為新式火攻擊隊隊長,宜家咁樣組到出黎,你見到血量同攻擊力係好理想,但由於回復力過低所以呢隊係唔適合用黎打拉鋸戰,佢招5秒改變世界由於效果時間短所以要有清晰既排珠思路先可以善用招技能;雙式轉做爆發(點解唔用係因為佢招技能仲未有得升等,同埋講覺醒技能黎講兩者都差唔多但攻擊力高低就差好遠);招技可以提高攻擊力,覺醒技又暴力;為覺醒技同攻擊力而放;為轉珠而放(爆技後8回合開一次,因為遲佢 1 回合先有得開所以放佢入隊黎講快速轉珠會保險小小)

2個,5個 skill booster,9個火屬性強化,傷害不容忽視之餘血量亦有一定保證

+++++

為左追求極致既輸出力,你可以去到幾盡?

代替既位

多左1個 Skill booster,但已經對全隊有好大既影響,即使係一個SKILL BOOSTER都不容忽視

但小心血量會小左接近5000

隊伍資料

到boss可以用++做爆發!比放更給力!

但要留意卡珠問題,自己小心d吧!

嗯,講完以上三種既組隊方法之後

+隊又真係好似幾大力

不過唔知道真實既傷害數據又會係點呢?

+好似會穩陣d不過組隊上有一定限制比較麻煩

其實我都想搵人試下呢幾隊理論隊既火力,不過要集齊呢d強力寵物我諗需要好多既運氣/好重既課金量先做到

所以暫時可以講既係,隊係有潛力不過配置一旦有些微不足就會嚴重破壞成隊隊伍既完整性同實用性.......

不過我諗真係可以靠6.25倍隊車死降臨入面隻(用++++果隊應該ok?)

歡迎大家提供更多意見!

因為既究極進化形態已經推出左
    佢既隊長技能係無條件將火屬性寵物攻擊力提升為3倍
    自帶2個火屬性強化覺醒技能,係非常強力既隊長!

隊伍資料

組隊思路:放入隊係常識;可提升全隊輸出,另有2個skill booster 同2個火屬性強化;9回合轉珠入場即可用(全隊9個skill booster);點燈同埋撐覺醒技能(2個火屬性強化)

問題在於你地可能會問點解隊友要配而唔係配番自己
    其實係因為我想呢隊既爆發力同實用性推至高點
    隊友配番會浪費左1招技主動技能(破防+點燈),雖然主動技能都無乜用,但自帶3個skill booster同埋3個火屬性強化,對於提升輸出力有好明顯既幫助,所以我會認為呢隊都可以算係完美火隊!

就上面果隊改一改既話

做頭,對面照用

隊伍資料

話說點解唔落而要用番?

一黎覺醒技能差太遠,二黎三圍唔可取....

隊員用途同上,可以話係全隊入面回復力全爭氣果隻....佢招點燈技都好有用
    但講真,玩呢隊係靠skill booster而唔係回復力黎儲技!

呢隊同上面果隊既分別在於無左,會比較危險,但係血量經加成後有明顯增加

但呢隊既實用性亦有待實証

上面呢兩隊太激進了吧....

為頭既隊伍吧!

隊伍資料

50%血以上就有12.25倍攻擊力加成,輕鬆打出高傷害

回復力都好高,有2273,主要係因為兩邊既同埋

其實咁高回都係用黎睇,因為兩邊每回合會自動回復合共2000血

相比起黎呢隊用唔到覺醒技能屈人機...skill booster較小,火屬性強化數量都小過上面果兩隊..

所以,講句老實既廢話,高風險高回報!

暫時黎到呢到吧,仲會繼續更新落去的!
    開心
  • 簽到天數: 77 天

blackstar386 發表於 2014-2-8 23:07
    就是啊...

以前我會掛這個,77lv,沒覺醒,3lv技

真的假的  這麼慘阿
    我這邊大多都是有認識我的人才加
    所以比較不會有這方面的問題呢
    我也是常常跟我朋友講說
    主力寵物  尤其是主力隊長要優先滿等
    因為隊長滿等就可以招來隊友也滿等
    等於一次練了兩隻寵物!!
    回復 支持 1 反對 0

開心
  • 簽到天數: 77 天

blackstar386 發表於 2014-1-19 20:09
    雖然的確是令到火隊有崛起的機會

但問題是他的回復低得可憐,進了火隊會對隊伍造成一定阻滯.... ...

恩...確實回復力頗悲劇的
    不過其實也還好     看總體隊伍和副本來決定方向即可

不過我自己還是會習慣傳統的火隊的   
    通常還是會比較偏向玩主動技能而不是覺醒的技能
    不過他的覺醒技能真的很棒...可以放到石川隊伍中...搭配火北歐的話
    真的很可怕...如果全隊伍只有火北歐和紅奧丁滿覺
    那麼火北歐的主動技能1.5倍  和火北歐+紅奧丁的覺醒  讓消一排火珠後多50%傷害

所以石川放技能  火赫拉放技能過後   不看隊長技能的加乘是
    7.75(全螢幕火珠)*1.5*1.5(火北歐和覺醒)*2.8(火強化珠子)=48.825  倍

慵懶
    9 小時前

himbaba78406 發表於 2014-1-19 20:06
    天啊.....沒錯沒錯
    紅奧丁果然讓火系的攻擊隊伍崛起了阿
    突然好像抽到紅奧丁阿

雖然的確是令到火隊有崛起的機會

但問題是他的回復低得可憐,進了火隊會對隊伍造成一定阻滯......還有我舉例的火隊也不是完美的隊伍

甚麼那些方面啦說的清楚一點好嗎

• 簽到天數: 5 天

火奧丁都係等火攻擊隊長 宜家黎睇實用性唔高
    火隊好少人玩
    慵懶
    9 小時前

神龍劍士 發表於 2014-1-11 13:44
    火奧丁都係等火攻擊隊長 宜家黎睇實用性唔高
    火隊好少人玩

諗住睇下高手點分析(最期待padblog既分析)之後我再改篇野

宜家篇野太神化佢

(你唔買明日香章既,小過或者等如-3粒加蛋果陣,用200友情點就買到...)
    開心
  • 簽到天數: 29 天

由於小弟今日口試,歸家途中見到有好想討論嘅題目,所以搶左個位先,求大家見諒

大家好 又係我啊!
    謎之聲:宜家無人識你啊!
    噫?係唔係有人講野?
    題外話唔講,入番正題...
    今次要討論嘅係幻神奧丁,赤紅色嘅肌膚加上六舊腹肌...
    小弟第一抽係戰軍,攻擊力最高嘅戰軍究進加左攻擊系,我當堂嚇一跳,然後得啖笑,根本唔明山本想點
    到昨晚紅奧能力公佈,攻擊隊終於重生!
    上面版主大大提出左好多隊火攻擊隊
    但係版主大大忘記左最多人用嘅242火隊隊長都係攻擊系啊!!!

FF隊:

(經過同samfung嘅討論後,將原先嘅火龍女換成雙屬騎士)
    -戰軍加弗雷組成嘅242火隊十分常見
    -火波利提供1回合3倍爆發,弗雷再3回合1.5倍爆發
    -戰軍神+雙屬騎士提供
    -火幻將變成,進一步將攻擊提升到極致
    -幻神奧丁,今日嘅主角,三圍高再唔講,OP覺醒將隊伍昇華
    附上隊伍資料:http://tinyurl.com/n6arw3f
    隊伍三圍非常好,27000嘅血量加上接近2700嘅回復力...根本OP啊!
    可惜,對於我呢種0課人士,真係可遇不可求,唔通紅奧只係重課人士嘅玩具?

如果你以為紅奧對新手無用就大錯特錯喇
    唔通大家忘記左新手恩物...
    火柴兄?
    紅奧出嘅時間撞正太鼓地下城,真係咁巧合?我就覺得係山本為左鋪排紅奧出場而出嘅
    點都好,比左個新手紅奧隊先

-火主,新手寵
    -人品首抽,紅奧不解釋
    -太鼓地下城被人無視的火柴,清小怪谷攻擊
    -火波利3倍攻,易入手,不養一隻嗎?
    附上隊伍資料:http://tinyurl.com/l4nxhkv
    紅奧首抽嘅朋友可以試下咁組,全1Lv都有3000攻,加成後更有13000,火力大到呢..
    仲有紅奧毒死高防怪,基本上可以一路車到天海神(估計)
    好啦,考慮到紅奧未必通街有,附上組戰軍同弗雷嘅資料
    戰軍:http://tinyurl.com/mjvwlpu
    弗雷:http://tinyurl.com/mddqjnx

第一次寫咁長嘅文章,我累了,希望幫到大家

評分

查看全部評分

慵懶
    9 小時前

MrL 發表於 2014-1-11 13:47
    搶沙發,番到屋企先寫

這是地板

BTW睇下你點分析先,我知道自己篇野好廢

好想睇下人地點分析
    [發帖際遇]: blackstar386 在街市買了 2 粒+蛋。 幸運榜 / 衰神榜
    開心
  • 簽到天數: 225 天

應該睇多過放入隊
    奮斗
    3 天前
  • 簽到天數: 256 天

火242攻擊隊:

隊伍連結
    優點:
    BOSS關可以一波大爆發,7.75 x 2.8 x 3 x 4 x 1.6(火屬強化) x火傷害( 無加值滿等估計~8千) - 石川傷害 x 3  大約有300萬
    戰軍+6個火屬強化排到兩條6粒2.2倍 x 費雷1.5 都算有13.2倍傷害。
    算係比較平民。
    缺點:
    得兩個高回,就算乘2,需要回復加蛋支持。無番幾隻粒回復+99都唔夠用。
    可能有卡心問題。
    有加蛋支持真係唔錯

石川可以換 ,其實我覺得 可以考慮,夠高回,而且覺醒技能未知。

利申:E隊係參考巴哈回覆整出泥,不過分析我自己打的...

火磨隊:

224,3個高回3個高血,血量回復應該不大問題。
    磨到天方地老,最後火神秘石川點燈收尾。
    齊隊員應該唔錯。
    想問一問,如果要火神秘隊長+費雷,一定要自帶火天?

利申:224 + 火神秘都唔係我諗,都係巴哈某大神先提出,知道紅奧招毒立刻諗到入224火磨隊。

我覺得紅奧出現,最受惠肯定係火英雄。

8個火屬強化,6個SB

連8粒珠,係16 x 1.8 = 28.8倍傷害,就算改得容易用,我諗都有9 x 1.6 = 14.4倍傷害。
    泰坦火劍睇情況入,回復血量應該無問題。
    缺點重課lol,隊員難齊,轉珠技滿到,真係OP。

火美化,究進後應該都幾得,係回復差左d,連埋費雷,2招技能廢左

新火和,我覺得紅奧唔太適合,因為80%血既限制,需要火奶保命,爆發有石川火埃,得番1個位置,轉珠寵好似比較實際。

補充:
     差d唔記得拒,不過功用類似火玩+心轉火寵,又低回,勝在多一個火屬強化....

上次神up中藍奧,0課一生人有第2隻限定神都幾難,人品已盡,好想要紅奧啊

最後火隊萬歲~~~

評分

查看全部評分

慵懶
    9 小時前

samfung 發表於 2014-1-11 13:52
    火242攻擊隊:

優點:

有玩火隊既我表示想要一隻紅奧

不過宜家好多人都話佢無用.....我就覺得如果由多方面分析既話佢並唔係無用....

同埋我無課金300日有,無藍,紅奧,都算唔錯

火242攻擊隊好難回番上去既問題我都諗過

我又諗過441火攻擊,不過好似作用唔大(雙戰軍+費雷+火奧+一次點燈+火奶)?
    [發帖際遇]: blackstar386 勇闖地下城,一直秒殺沿途敵人,獲得 2 友情點。 幸運榜 / 衰神榜
    慵懶
    9 小時前

IamahwlnG 發表於 2014-1-11 13:51
    應該睇多過放入隊

入火隊唔錯,但做隊長就有d勉強.......
    奮斗
  • 簽到天數: 76 天

(以上為小弟愚見,有錯請提出)
    落242火又太低回(本來火屬高回寵比較少)
    做隊長又吾夠倍 攻擊隊同攻擊寵而家系暗屬為主(話明日香既話又系太低倍)
    一野毒二萬幾 但系目前用到毒既地方都吾會太多(最大應該系魚蛋吧)
    覺醒技能雖然暴力 但系如果冇適合佢既隊入既話都系冇作為
    紅奧丁看來作用不大...